Salam kasih Kerana Allah

Salam kasih Kerana Allah
Assalamualaikum wbt - Sekadar Berkongsi Ilham dan Pengalaman

Friday, March 11, 2011

Ulang Tahun Sebuah Impian10 tahun yang lalu...dan hingga hari ini...
Raz masih bangun dengan impian yang sama. Tidak ada anjakkan untuk mengubah impian yang terbina.

Assalamualaikum wbt beriring dengan penghulu hari yang mulia. Jumaat-Nya. Subhanallah. Ya Allah, kami mengharapkan kebaikan dari segala rahsia-Mu. Sempurnakanlah permulaan hari yang baik ini dengan penamat hari yang paling baik untuk kehidupan kami dunia mahupun akhirat. Amin... Selamat pagi, sahabat! Gandakan senyuman, gandakan sedekah!

Alhamdulillah, Raz masih berdoa dan masih tetap setia pada usaha agar impian Raz diberkati Ilahi dan dipermudahkan perlaksanaannya.

Walaupun begitu, hari-hari yang Raz lalui mematangkan Raz untuk tidak terlalu menaruh harapan yang fanatik terhadap apa yang impikan. Raz sekadar berusaha dan berdoa bersama kesabaran yang Raz ada. Selebihnya adalah di dalam ketetapan kuasa Tuhan semesta alam. Benar, penantian untuk sebuah impian itu amat menyiksakan. Namun rasa siksa itu akan tetap hilang dengan kesabaran dan keredhaan hati.

~SESUNGGUHNYA ALLAH TELAH MENETAPKAN KETENTUAN-KETENTUAN ATAS MAKHLUKNYA LIMA PULUH TAHUN SEBELUM MEREKA DICIPTAKAN (HADIS NABI)~

Allah Maha Kaya, Maha Bijaksana atas segala ciptaan-Nya.
Biar hancur daging dan kering darah yang mengalir di badan, seandainya usaha tidak terizin di bawah ketetapan-Nya, kita wajib meneruskan hidup seperti biasa.
Namun, DIA berkuasa mengubah SEGALANYA. Terutama dengan kesungguhan kita mengharap dan bermohon kepada-Nya. Lebih lama kita menagih kasih dan pemberian-Nya, lebih menjadi kesukaan-Nya. Segalanya adalah rahsia-Nya yang tidak wajar kita persoalkan.

Apa yang menjadi tanggungjawab kita sebagai hamba.. Usah sekali berputus asa. Usah juga tipiskan keyakinan kepada-Nya. Jika dihujung hati kita merasakan impian kita itu adalah salah satu ciptaan yang telah pun tersedia, laksanakanlah usaha kita terus menerus. InsyaAllah, suatu hari impian itu akan LENGKAP di dalam pelbagai cara dan bentuk kuasa-Nya.

Jom.. perkasakan hati. Lakukan apa yang terbaik untuk diri sendiri dan untuk mereka yang kita sayangi. Jangan susah hati.

MMuahhhks!

Moga Jumaat ini menjadi Jumaat yang penuh kebaikan. amin.