Salam kasih Kerana Allah

Salam kasih Kerana Allah
Assalamualaikum wbt - Sekadar Berkongsi Ilham dan Pengalaman

Wednesday, March 16, 2011

HARGAI INSAN YANG MENJADIKAN KITA DIHARGAIIni pesananan kritikal dari hati Raz untuk sahabat-sahabat terutama yang lelaki. Kih!Kih!Kih!...Macam menggerunkan pulak. Tak adalah, semua ni sekadar pesanan supaya kita lebih faham dan lebih menghargai orang yang kita sayangi, apatah lagi orang yang menyayangi kita. Tidak kira lelaki atau perempuan.

Jika kita memiliki seorang yang selalu mengambil berat tentang kita, janganlah menganggap keperihatinan itu sebagai satu perkara yang merimaskan. Berusahalah memahami. Mungkin, apabila kita kehilangan, kita akan amat merindui rasa diberi perhatian sepertimana yang telah diberikan. Mungkin, kita tidak akan temui lagi mana-mana insan yang boleh memberikan kita kasih sayang yang sebegitu. Ingatlah, kadang-kadang, peluang untuk kita temui insan yang terbaik yang menyayangi kita sepenuh hatinya, terjadi hanya sekali sahaja. Jangan sekali sombong dan membiarkan orang yang kita sayangi itu dinaungi rasa tidak dihargai selalu. Berterima kasihlah padanya kerana dengan adanya dia.... kita menjadi insan yang berharga. Mustahil, kita dapat menemukan orang yang sama sikap dan sama fizikal sepertimana orang yang mula-mula membuatkan kita kenal akan 'rasa dihargai' tersebut. Anggaplah apa yang kita terima itu sekalipun melemaskan, sebagai ANUGERAH dari Ilahi.

Apa sahaja kebaikan yang Allah beri terutama dalam bentuk perasaan kasih adalah anugerah YANG AMAT BERNILAI. Peliharalah dan bentuklah ia dengan cara yang terbaik agar ia dapat memberikan kita keindahan hidup yang sebenar.Wallhua'lam.

Tersenyumlah pada orang yang kita sayang dan ajaklah mereka belajar membalas senyuman kerana senyuman itu, sekalipun tidak terpandang harganya pada mata kasar, ia adalah anugerah yang amat besar.

Selamat pagi, moga hidup akan sentiasa berkembarkan kejayaan dan ketenangan hati. Moga kita menghargai apa yang wajar kita hargai.


Assalamualaikum.. pesona sayang dari Raz utk semua. MMMuahhks!