Salam kasih Kerana Allah

Salam kasih Kerana Allah
Assalamualaikum wbt - Sekadar Berkongsi Ilham dan Pengalaman

Tuesday, March 22, 2011

Bersabarlah Wahai HatiMoga kegusaran, kehampaan kelmarin tidak akan buat kita semua lekas kecundang dan jatuh tersungkur. Kita masih terjaga dan masih diberi peluang yang hingga sekarang entah yang keberapa kalinya oleh Ilahi. Terima kasih Allah! I love You, Allah.

Assalamulaikum wahai semua sahabat yang sering bersama Raz. Membaca dan memahami nukilan pengalaman hidup Raz. Walaupun mungkin agak tak jelas namun, Raz rasa semua yang membaca akan mengerti bahawa.. kehidupan ini sentiasa diperhebatkan dengan pelbagai ujian.

Sebenarnya Raz masih menangis lagi. Sudah tiga hari, tiap kali bangun pagi setelah subuh, membazir air mata... itulah kerja Raz. Hemmmhh... buruk rasanya selepas menangis. Mata bengkak, pipi kembung dan wajah nampak letih dan kusam. Seolahnya separuh hidup Raz telah jauh pergi dan Raz sedang hidup dengan hanya yang separuh ini. Astaghfirullahalazim... Ya Allah.. Aku hidup untuk-Mu, namun kenapa aku sering amat menghidupkan diriku kerana yang lain yang sering melukakan hatiku?

Pagi ini..
Raz ingin menghargai mereka yang telah memberikan semangat pada Raz dalam diam dengan ucapan TERIMA KASIH YANG BERJUTA. Di dalam rasa gagal, terasa ada rasa berjaya. Alhamdulillah. Raz tidak menerima kekuatan dari insan yang amat-amat harapkan untuk datang memberi kekuatan tetapi Allah telah menggabungkan kekuatan itu dalam bentuk yang lain... iaitu sahabat-sahabat.

Hanya Allah sahajalah yang dapat membalas kebaikan mereka yang telah membakar kekurangan diri Raz dan menyiramnya dengan curahan doa dan kata semangat. Setiap kata-kata yang baik itu adalah dari suluhan nur Allah. Raz amat menghargainya.

Moga Allah menyelamatkan kita semua dengan kasih sayangnya sentiasa.. Apa jua yang terjadi, kita tempuh dengan ingatan yang kukuh terhadap Allah.. InsyaAllah, Allah akan kukuhkan bantuan-Nya kepada kita semua. Amin..

Raz akhiri kata pagi Raz dengan sebuah puisi dari seorang sahabat yang baik. Moga Allah berikan sahabat ini kebaikan yang sebanyaknya...


Sabarlah wahai hati..,
Luas mencabar kehidupan ini
Segala kepahitan sukar dilupai
Bagaimana langkah harusku lalui
Tabahkan jua dalam mengharungi

Sabarlah wahai hati..,
Sifatmu membawa kebahgiaan diri
Junjungan peribadi Nabi yang dicintai
Kemanisan hidup bakal menerangi
Kekuatan dalam meneruskan hari-hari

Sabarlah wahai hati...,
Setiap dugaan datang menguji
Adakah dirimu mampu mengharungi
Walaupun perit untuk menjalani
Dirimu pasti berjaya menangani

Sabarlah wahai hati..,
Hanya Pemilikmu lebih menghetahui
Keyakinan kepadaNya sahaja mengubati
Ibarat mutiara yang sukar ditemui
Ketahuilah yang terbaik bakal menanti

BERSABARLAH wahai mahsuri(Raz)
Mungkin hari ini dirimu diuji
Ku percaya mahsuri teguh iman dihati
walau geloranya ibarat tsunami
Ku percaya dirimu adalah srikandi
Ku Doakan smoga Raz diberi kekuatan serta keimanan
Dalam mengharungi rencah2 hidup..dan smoga Raz peroleh ksejahteraan
Dunia & akhirat..amin..

Amin Ya Robbal Alamin...

"Bersabarlah wahai hati.."

Raz... bersabarlah lagi.. tebalkan iman..