Salam kasih Kerana Allah

Salam kasih Kerana Allah
Assalamualaikum wbt - Sekadar Berkongsi Ilham dan Pengalaman

Wednesday, March 9, 2011

Jangan Bimbang Pada KecewaSalam kasih untuk diri Raz dan untuk semua yang menjengah ruangan ini. Dengan ucapan Assalamualaikum dan Bismillahirrahmanirrahim.. dan Selamat Pagi Seindah Pagi!

Sepalit semyum yang manis dari Raz untukmu! :)

Malam tadi, malam yang indah kerana telah didendangi hujan yang mencurah. Agak lebat dan sejuk. Alhamdulillah. Doa telah di dengari Allah dan sesungguhnya Dialah Yang Maha Pemberi Rahmat ke atas hamba-Nya. Terima kasih Ya Tuhan.

Malam tadi, Raz menjengah kehidupan mereka yang menulis tentang kehidupan mereka. Hiba sungguh kerana ramai dari kita yang lebih gemar menulis tentang KECEWA. Fitrah dari kelemahan kita insan. Kekecewaan itu adalah serangan dari dalam yang tidak berdaya ditepis kita.

Banyak sekali yang bercerita tentang kecewa dari usul TIDAK DIHARGAI. Ya, bila harga sebuah rasa dibuat sambil lewa, sudah tentu rasa mundur itu akan muncul. Raz juga selalu merasakan perasaan itu. Lukanya tidak kelihatan, tapi sakitnya amat menikam.

Wahai diri yang selalu dikecewakan... bertenanglah.
Kekecewaan itu tidak akan teguh terus melukakan kita.
Apa sahaja yang kita lalui dan mendatangkan kekecewaan,akan memberikan kita sebuah lintasan yang membawa kita ke arah kekuatan "di dalam". Janganlah bimbang. Doakan agar Allah mengurniakan kesabaran yang hebat dan berusahalah untuk megatasi kekecewaan itu dengan mengumpulkan semangat juang besar. Katakanlah pada diri.. "InsyaAllah, jika ini kehendak-Mu, Ya Allah.. berikanlah kurniaan-Mu agar aku terus kuat menghadapinya."

Baiklah, Raz dah terlewat untuk melakukan tugas Raz seterusnya. Wah! Ralit! Hehehe.. Kita sambung sembang kita lagi nanti. InsyaAllah. Jaga diri, jaga peribadi, jaga hati dan jaga iman...! Selamat pagi dengan penuh senyuman!

Sayang, sayang dan sayang,
Raz.R