Salam kasih Kerana Allah

Salam kasih Kerana Allah
Assalamualaikum wbt - Sekadar Berkongsi Ilham dan Pengalaman

Sunday, March 6, 2011

Setenang Cinta


Cinta..

Ramai yang mabuk dengan rasa cinta. Banyak juga falsafah mengenai cinta. Tidak pernah putus ditelan masa. Cintalah yang sering dikejar-kejar kita. Malah, ada yang gila kerana cinta. Ada yang berusaha membeli cinta. Namun sejauh manakah cinta yang kita kumpulkan itu telah memberikan "rasa sebenar" ketenangan cinta?

Hanya yang mengalami pengalaman cinta itu sahaja yang mampu menjawab didaksi cinta yang telah dilalui mereka. Hati yang mampu menjawabnya.

Seluas mana pun jawapan kita tentang kehebatan cinta yang kita miliki...

Yang tetap menjadikan cinta itu ULUNG, TENANG dan AGONG tetap ALLAH SWT.
Menjadikan diri kita lebih mencintai Allah dan mengabdikan diri sebagai kekasih-Nya, itulah jalan UTAMA CINTA yang mendatangkan ketenangan yang saujana luasnya. Kita yang paling BAHAGIA adalah kita yang menjadikan kemuncak dan matlamat PERTAMA kita itu dengan mencintai ALLAH..

Setelah itu yakinlah segala cinta yang kita cari akan tetap hadir. Kali ini, cinta itu akan menjadi yang terbaik di antara yang paling baik.

Raz mendoakan agar kita semua dapat berusaha menggamit cinta yang sebenar sehingga alam dan seluruh ciptaan-Nya juga turut menjayakan cinta yang setenang dan semurninya. Amin..

Selamat Bercinta dengan rahmat dan kasih sayang Allah.

Salam sayang sentiasa, selamanya...