Salam kasih Kerana Allah

Salam kasih Kerana Allah
Assalamualaikum wbt - Sekadar Berkongsi Ilham dan Pengalaman

Friday, March 11, 2011

Teknologi Insan Vs Teknologi TuhanDengan Nama Allah Yang Maha Kuat lagi Maha Berkuasa. Assalamualaikum wbt, semua! Hari ini 11hb Mac 2011 bersamaan Hari Jumaat, penghulu hari yang magis sekali.

Telah sedia maklum, dunia dihentam sejarah baru yang hebat hari ini. Tsunami lagi! Raz dikejutkan tragedi Tsunami di Jepun petang tadi dan seram sejuk terasa tubuh ini. Tidak ingin Raz ulas kembali tragedi yang berlaku kerana sebaran internet telah menerjah begitu pantas. Kebanyakan kita tergempar dengan berita ini. Allahuakhbar!
Penutup Jumaat yang tragis dan membawa fikiran Raz pada kebesaran Allah SWT yang seharusnya kita fikir bersama.

Negara yang gah dengan kecanggihan teknologi dan kemodenan frasarana digelodak hempasan Tsunami yang menggerunkan. Apa yang terkilat di akal Raz ketika mendengar berita itu adalah teknologi manusia yang hebat, tidak sekelumitpun berjaya menandingi teknologi Sang Pencipta. Dia Maha Hebat! Subhanallah.. MasyaAllah dan Astaghfirullahalazim.

Keseronokkan kita mengejar-ngejar meterial hidup yang serba sofistikasi,berdaya popular yang megah mengikut daya cipta terkini boleh hilang di dalam beberapa saat sahaja. Semuanya hanyut ditimbus garang gulungan kehebatan kuasa Allah. Siapalah kita ketika itu??

Air laut, persis sang puteri tenang, lembut, cantik dan tenang dipandang, tiba-tiba mengaum kuat menghancurkan semuanya. Ya Allah! Lindungi kami dari hukuman yang tidak mampu kami lalui. Amin.

Hari ini menjadi pengajaran bagi Raz. Mudah-mudahan kita bangun pada hari esok dengan melalui hidup bersama peribadi yang sentiasa bertatahkan permata kasih dari Ilahi. Moga kita sentiasa dilindungi dengan keselamatan-Nya sentiasa. Amin.

Selamat malam, penghulu hari.
Selamat tidur, sahabat hati.
Mekarkan nurani dengan Ilahi.


MMMMmmuahks!
Raz.R