Salam kasih Kerana Allah

Salam kasih Kerana Allah
Assalamualaikum wbt - Sekadar Berkongsi Ilham dan Pengalaman

Tuesday, August 30, 2011

Pusara Rindu AidilfitriAgak lebih seminggu hujan membasahi bumi kelahiran Raz tanpa henti. Kekadang hujan datang bersama angin kuat dan ribut. Sesetengah tempat dinaiki banjir. Tiba-tiba hari ini, hari yang penuh berkah Allah Subhanahuata'ala telah memunculkan mentari yang indah sekali. Hujan telah berhenti dengan sendirinya! Wah! Alhamdulillah, Maha Suci dan Hebat keajaiban Allah.

Raz dan saudara-saudara muslimin dan muslimat yang lain dapat menikmati Aidilfitri dengan selesa, sempurna dan keindahannya dapat dirasa di dalam jiwa yang sederhana.

Di pusara arwah nenek dan adik selepas solat sunat Aidilfitri, Raz terkesan dengan kecantikan yang Allah telah munculkan tiba-tiba itu. Lama betul Raz tidak menziarahi pusara adik dan hari ini air mata Raz bagai tidak dapat dibendung, merindui kehadirannya kembali dalam hidup Raz. Teramat-amat rindu sekali.

"Alhamdulillah..suatu hari nanti kakak juga akan tertimbus disitu bersamamu, adikku sayang. Kakak rindu.. amat rindu. Selamat hari raya, dik. Maafkan kakak jika dulu kasih sayang kakak padamu tidak sehebat hari ini ketika ketiadaanmu."

Maaf, Raz hanya ingin menangis di dalam. Sekadar membuang luahan yang terkunci dengan rantai sayu di hati.