Salam kasih Kerana Allah

Salam kasih Kerana Allah
Assalamualaikum wbt - Sekadar Berkongsi Ilham dan Pengalaman

Saturday, August 6, 2011

Pedoman Hati : Istiqamahkan UsahaRaz percaya....
Ramadhan sedang memulihkan kita mengikut hasrat hidup yang kita pilih. Andai bekal amalan yang kita guna di dalam bulan ini ditega dan dikukuhkan sehingga ke bulan yang lain, MasyaAllah, kitalah hamba yang berjaya.

Raz menerima satu ungkapan mesej dari seorang sahabat yang telah Raz kenal selama 21tahun. Begitu senang Raz membacanya. Biarlah Raz tekapkan diruangan ini juga untuk tatapan diri Raz sebagai sebuah pedoman yang perlu Raz pegang. Mungkin ia juga boleh mendidik kita bersama sebagai perkongsian yang bermakna. Terima kasih, sahabatku sayang. Moga kamu selalu sihat, bahagia dan disejahterakan kehidupanmu dari dunia hingga akhirat.

"SESEORANG YANG BERSABAR DAN BERISTIQAMAH MENGEKALKAN AMALAN SOLEH SELEPAS RAMADHAN, MEMBUKTIKAN PENERIMAAN ALLAH TERHADAP AMALANNYA. DAN JIKA DIA MEMILIH JALAN MAKSIAT SELEPAS RAMADHAN,MEMBUKTIKAN KEHINAAN DAN PENOLAKKAN ALLAH TERHADAP AMALANNYA."

"Wahai manusia, hendaklah kamu beramal sekadar mampumu, sesungguhnya Allah itu tidak akan jemu sehinggalah kamu yang menjadi jemu dan sesungguhnya sebaik-baik amalan di sisi Allah ialah amalan yang konsisten sekalipun ia sedikit." [Hadis Riwayat Muslim:1863]


Semoga hati kita disucikan lalu kita pakaikan dengan pakaian istiqamah sehingga ke akhir hayat. Amin. Salam kasih di hari ke-6 Ramadhan. Moga Allah menyediakan kita seluas kasih sayang dan hidayah-Nya untuk meneruskan kehidupan ini.


Raz.R
MMuuuahks!