Salam kasih Kerana Allah

Salam kasih Kerana Allah
Assalamualaikum wbt - Sekadar Berkongsi Ilham dan Pengalaman

Monday, April 18, 2011

Demam Rindu


Salam kasih penuh doa untuk semua. Assalamulaikum.
Moga sihat sejahtera dan moga Allah menyediakan kebahagiaan yang seluasnya.. Amin..

Moga setiap musibah dan kesakitan yang kita alami di dalam hidup ini dan di atas bumi Allah ini bertukar menjadi hidayah ke arah penyucian jiwa dan dosa. Amin.

Hari ini kesihatan Raz meleset.
Mujur, mujurlah Allah tidak membebankan Raz dengan sakit yang teruk, yang mencacatkan atau hilang pancaindera dan lain-lain. Cuma demam biasa, sakit tekak, batuk dan sengal-sengal badan. Alhamdulillah. Allah tahu Raz tak mampu menanggung kesakitan yang lain. Dia mengetahui semua kekurangan dan kelemahan Raz. Dia juga Maha Arif takat kemampuan Raz. Sakit itu ujian. Sakit itu kifarah.

Diulit demam yang kian berkurang. Masih boleh tersenyum. "Hai Raz, demam rindukah kamu?",detik hati sendiri. Dan Raz jawab sendiri, "Agaknyalah!" Kih! Kih ! Kih!

Sebenarnya, ya! Raz rindu untuk berehat. Raz rindu untuk bertenang. Raz rindu untuk bersendiri. Mengharmonikan diri. Memanjakan diri. Mententeramkan hati. Rindu untuk berdiam diri. Rindu untuk berfikir tentang kedamaian. Jauh dari rasa letih. Jauh dari terbeban dengan kelodak-kelodak hidup yang perlu disapu, diatur dan dikemaskan. Jauh dari hiruk-pikuk manusia dengan kemanusiaannya.

Itulah manusia. Insan biasa. Ada waktu perlu sakit untuk kembali bangkit.

Wallhua'lam.

Demam rindu,
biar rindu ini hanya untuk-Mu, Tuhanku.
Sejukkan demamku ini dengan salju kasih-Mu.
Padamkan panas jiwaku dengan air keimanan.
Demam rindu,
Sembuhkanlah aku dengan CINTA-MU Ya Robbi..

Moga hari esok adalah hari yang amat sihat. Amin.