Salam kasih Kerana Allah

Salam kasih Kerana Allah
Assalamualaikum wbt - Sekadar Berkongsi Ilham dan Pengalaman

Sunday, September 4, 2011

Lakukan Yang Terbaik Hari Ini



Sungguh benar dalam hidup ini, kita tidak pernah tahu apa yang mungkin akan ditempah untuk masa hadapan kita. Tiada siapa yang tahu kecuali Yang Maha Mengetahui.

Kita mungkin telah merancang banyak perkara. Kita mungkin sedang cuba bina istana. Kita mungkin sedang rentangkan permaidani merah untuk hidup masa depan yang kita anggar kitalah yang bakal memijak langkahnya. Tapi, nyatanya kita tidak pernah tahu apakah kitalah itu yang akan menjadi pemunya terhadap apa yang kita cipta.

Selamat pagi burung!
Selamat pagi pokok!
Selamat pagi langit!
Selamat pagi angin!
Selamat pagi nafas!
Selamat pagi insan!
Selamat pagi senyum!

Hari ini, jika kita masih mampu melihat alam.. Bersyukurlah! SEBAB... Kita tak akan pernah tahu apa yang kita lihat hari ini dan adakah saat ini akan masih kelihatan pada keesokan harinya.

Untuk S.E.B.A.B inilah, buatlah.. buatlah apa yang kita rasa ingin kita buat hari ini sebaiknya. Buatlah! Buatlah sebesar perkara yang kita mampu melaluinya hari ini tanpa berlengah lagi dan dengan sesungguhnya... Hap! Jangan buat perkara yang buruk sudah ya? S.E.B.A.B, kita akan hidup sekali lagi suatu masa nanti setelah kita mati dan hidup disana tidak akan berganti mati lagi. Tidak akan dapat kita ulang untuk hidup lagi dan mengubah perkara buruk yang kita lakukan tau! Hidup kita akan berterusan di situ mengikut apa yang telah kita lakukan hari ini di bumi ini.

Nyatakan keinginan apa yang kita impikan hari ini dan usahakan sedaya yang kita berdaya.

Andai kita mempunyai hasrat untuk menyampaikan rasa kasih kita kepada seseorang yang kita sayang.. katakannya hari ini!! Cepat! SEBAB.. belum tentu dapat kita melafazkannya untuk hari esok.

Raz juga ingin lafazkan rasa kasih Raz hari ini.
untuk sahabat-sahabat Raz yang mengenali Raz, ketahuilah tiada sepicing dari hati Raz ini untuk menjurangkan persahabatan kita. Di manapun kalian berada, Raz sayangkan persahabatan kita. Hari ini, kesempatan yang Allah beri.. sembah dan doa Raz sentiasa berbunga untuk kalian. Jikapun esok tidak menjadi milik Raz, kasih sayang ini tetap milik kalian.. "I LOVE YOU" and "it's so much!"

Lakukan segalanya dengan usaha yang terbaik hari ini ya? Apa jua keadaan yang dilalui hari ini, jangan lupa Allah Subhanahuwata'ala ya?

Salam kasih, salam sayang dengan senyuman yang tiada tepian. Assalamulaikum. wbt.
MMuahhks!

Raz.R
04.09.2011
Subuh yang hening
hati yang bening kejernihan