Salam kasih Kerana Allah

Salam kasih Kerana Allah
Assalamualaikum wbt - Sekadar Berkongsi Ilham dan Pengalaman

Friday, July 29, 2011

Harapan Ramadhan 2011Beberapa hari lagi Ramadhan akan kembali. Sukanya rasa hati. Mudah-mudahan usia ini dapat menjulur panjang sehingga ibadah dapat disempurnakan sebaiknya. Mohon Ya Allah! Mohon hamba dapat memiliki kehebatan-kehebatan-Mu yang Engkau sediakan untuk kami makhluk-Mu di bumi.Amin..

Raz amat berharap Ramadhan yang terima kali ini adalah Ramadhan yang terbaik. Raz amat bercita-cita agar istiqamah Raz pada ibadah akan berterusan, bertebalan dan berkekalan. Harapan ini telah lama Raz bina.Moga Allah memberikan kesempatan pada Raz untuk mengulanginya dan menyediakan diri secara yang PALING baik terhadap-Nya. InsyaAllah. Amin. Raz inginkan pengampunan-Nya. Raz inginkan cinta-Nya. Raz inginkan ketaqwaan penuh untuk-Nya. Raz ingin DIA menerima Raz di dunia-Nya juga di akhirat-Nya. Amin, Ya Robbal Alamin..

Namun, sebelum itu..
Sebelum singgahnya Ramadhan.. Sebelum bermulanya niat pertama puasa. Raz ingin melabuhkan tulus rasa rendah diri Raz memohon kepada hamba-hamba-Nya yang lain. Hamba-hamba yang bergelar sahabat, kawan, saudara, keluarga ataupun musuh jika ada. Mohon ampun dan maaf untuk segala keburukkan, kelemahan dan kesalahan yang terbit dari diri Raz sendiri. Tolong.. Tolong maafkan Raz sekiranya kewujudan Raz selama ini mungkin ada membawa kepada mudharatan atau membebankan mana-mana perasaan. Raz hanya insan yang tertakdir dengan pelbagai kelemahan.

Jernihkanlah kekeruhan yang mungin telah lama bertakung.
Ambillah kesempatan kemuliaan Ramadhan kali ini sebagai simbol dan langkah baru membuang segala kesan hitam yang bertapuk dan menjirusnya kembali dengan warna putih pertalian yang murni kerana Allah Taa'la selamanya. InsyaAllah kita mungkin bertemu 'di sana' sebagai sahabat istimewa. Amin...

Itu harapan Ramadhan Raz kali ini. Tahun ini.
Moga Allah perkenankan. Amin..

Jika Raz ini seorang insan dan sahabat yang tidak baik, ajarkanlah Raz tentang kebaikan dan maafkanlah kejahilan Raz.. Doakanlah Raz agar Allah memulihkan apa-apa jua yang tidak baik pada diri Raz. Dan Raz akan mendoakan yang sama kepada semua yang mengenali Raz. InsyaAllah.

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarakh semua. Moga Allah mencurahkan kita limpah dan kurnia-Nya tanpa penghujung. Amin.

Salam kasih setulus sayang..Assalamualaikum.

~Raz.R~
29hb Julai 2011
Penghujung Sya'aban menanti Ramadhan.
"If there is a day, there must be a night
If there is a black, there must be a white
If there is a mistake, there must be forgiveness"


P/s: Sebelum terlupa..untuk seorang adik yang akan menyambut hari lahirnya pada 31 Julai 2011 ini.. Semoga usiamu barumu berpanjangan di dalam lindungan Allah hingga akhir hayat. Amin.. (Happy Birthday : Sopiah Binti Che Dan)