Salam kasih Kerana Allah

Salam kasih Kerana Allah
Assalamualaikum wbt - Sekadar Berkongsi Ilham dan Pengalaman

Thursday, March 22, 2012

Wanitaku, bersabarlah ya..


Setiap wanita tidak kira di mana tahap kejayaan hidupnya atau berapa takah umur yang di bawa, dia mempunyai harapan kecil di dalam. Besar atau kecilnya harapan itu bergantung kepada apa yang dicita-citakannya. Harapan kecil tersebut sekalipun tidak nampak penting dan besar di mata orang lain, padanya adalah sebuah harta yang mencerminkan jiwanya yang halus. Gambaran bagi penciptaan wanita oleh Allah yang padanya adalah darah dan urat-urat kasih-sayang yang mencantumkan talian antara manusia dengan manusia. Harapan yang terlindung sarat dengan perasaan malu, resah dan keinginan yang tidak putus. Walau ia tipis untuk menjengah kenyataan, harapan tersebut terus didoakan agar dirahmati makhluk dan Allah Subhanahuwata'la.

Percayalah, walau ia disimpan diam jauh di celah hati yang lembut dan tidak gagah, dia tetap terus mengharap agar kegagalan atau kekecewaan tidak menghampiri apa yang sedang diimpi-harapkan.

Wanitaku..
Bersabarlah ya. Marilah kita berharap kepada Allah semata untuk segala harapan kita.
Kita perketatkan iman di dada dan sama-samalah kita bawa ia ke jalan yang sebenarnya. Moga Allah mengizinkan kita mencipta dunia yang lebih bercahaya. Selalulah sebutkan pada diri, "Kita mungkin lemah, tetapi tanpa kita semesta akan menjadi kalah!"

Selamat pagi.
Senyum berseri.
Assalamualaikum.