Salam kasih Kerana Allah

Salam kasih Kerana Allah
Assalamualaikum wbt - Sekadar Berkongsi Ilham dan Pengalaman

Friday, December 27, 2013

Subhanallah.Semurni Hati Sesuci JiwaBissmillah hirraahma nirrahim...

Salam Jumaat di tarikh 24 Safar bersamaan 27 Disember 2013.

Solawat serta salam ke atas junjungan besar kekasih Allah Rasulullah s.a.w.
Semoga kerahmatan atau kasih-sayang Allah berlimpahan memayungi, melindungi seluruh insan dekat dan jauh yang kita semua kasihi. Terutama kepada pejuang-pujuang agama Allah tidak kira dimana sahaja baik yang hidup atau yang telah tiada. Ameen.

Subhanallah, walhamdulillah, wala ila ha illallah, wallahuakhbar.
Semoga agama kita sentiasa terpelihara dan dimenangkan Allah Ta'ala di dalam segenap sudut dan kita juga turut di kalangan yang teguh iman memeliharanya. Ameen Ya Robbal 'alamin.Pagi ini sangat indah.

Alhamdulillah.
Izinkan Raz men'diari'kan sedikit pengalaman Raz pagi ini.
Menjengah ke masjid ketika dhuha pada Jumaat yang mulia diselikan pemandangan mata ke arah batu-batu nisan di luar tingkap masjid, hati mendesah sayu dan pilu. Mengingat dan mengimbas semula tujuan hidup ke mana arahnya. Bersalah dan berdosa, di situlah tempatnya kita nanti, dipusara yang hanya berdinding dan berlantaikan tanah. Astaghfirullah. Wallahu'alam.Persoalannya, hal itu adalah hakikat. Setiap kita akan melalui mati, tapi bukan itu yg ingin Raz ceritakan. Di masjid tadi, Raz terlihat anak gadis lingkungan usia seawal 20-an. Si hitam manis sedang terbongkok-bongkok sendirian membersihkan lantai dan kolah wuduk di perkarangan masjid. Subhanallah. Betapa hati Raz kagum. Alhamdulillah. Masih ada lagi remaja yang sedemikian cantik akhlaknya. Terkesan di hati, betapa Raz juga ingin melakukan hal yang sama. Kerdilnya diri kerana dikalutkan dengan hal-hal keduniaan hingga terasa tidak menggerakkan hati ini bertindak sepertimana anak muda tersebut. Malu dan sedih.Walaubagaimanapun, Raz bersyukur, setidak-tidaknya rumah Allah tetap dilindungi dengan cara-Nya. Doa Raz juga mudah-mudahan, makin ramai anak-anak kita memiliki nilai hati semurni gadis muda yang Raz lihat pagi ini. Semoga Allah sentiasa mendekatkan kita ke jalan dan ruang besar hidayah-Nya. Ameen.


Sekian, salam hormat, salam kasih dan salam doa tulus dari hati Raz kepada semua yang membaca ruangan ini. Terima kasih yang berjuta..♥