Salam kasih Kerana Allah

Salam kasih Kerana Allah
Assalamualaikum wbt - Sekadar Berkongsi Ilham dan Pengalaman

Friday, January 29, 2016

Aku Lebih Memilih Sayangبسم الله الر حمن الر حيم
اسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
29hb Januari 2016

Kita hidup dengan manusia. Sudah tentu apa yang ada pada sikap kita, ada juga pada sikap manusia lain juga. Marah, sayang, letih, benci, suka atau tak suka, sudah tentu semua itu ada pada setiap manusia. 

Yang menjadikan kita kelompok yang berbeza, apabila kita tahu mengimbangi dan mengawal sikap kita itu agar tidak menjadi yang membawa keburukan kepada orang lain malahan yang lebih penting terhadap diri kita sendiri.

Selama pengalaman ini, secara peribadinya, aku berdoa agar di dalam kehidupanku ini tidak ku simpan rasa membenci dan iri kepada sesiapa, agar aku dapat meraih kasih-sayang Allah yang terhimpun banyak. Semoga Allah kabulkan doa ini. Ameen.

Semoga Allah jagakan semua orang yang ku kasihi dengan sebaik-baik jagaan. Untuk setiap mereka yang sering mendoakanku samada jauh ataupun dekat, Alhamdulillah, itulah sentuhan Maha Pengasih Allah yang terbaik dan aku ingin memberikan kalian doa-doaku yang sama. 

Untuk mereka yang pernah mengenaliku, Subhanallah, setinggi syukurku untuk kehadiranmu dahulu dan selagi Allah memberikan kenangan-kenanganku tentangmu di hati bermakna Allah masih mahu aku mendoakanmu selalu. Semoga sejahtera kehidupanmu dan semoga tabah engkau mengecap iman serta meraih  cahaya suci Ilahi di hati lalu mempermudahkan Allah memberikan hidayah-Nya kepada kita bersama. Ameen.

Aku tidak memilih benci, sebaliknya, sayang sentiasa di hati. 

Okay, awal tadi macam nak tulis banyak. Idea macam membuak. Tiba-tiba, keletihan meragut akal. Maaf. Perlu berehat. (Senyum, dan kenyit mata)

Jaga diri dan ingat Allah selalu.